Kontakt oss
Distributør:
Lierstranda 82, 3412 Lier, Norge
Telefon: 41 26 49 64
Email: info@tokay.no
Produsent:
Nordquist Ferment
Silovegen 5, 2100 Skarnes, Norge
Telefon: 62 96 28 00
Email: biosa@biosanorge.no
Lierstranda 82, 3412 Lier, Norge
Telefon: 41 26 49 64
Email: info@tokay.no
Nordquist Ferment
Silovegen 5, 2100 Skarnes, Norge
Telefon: 62 96 28 00
Email: biosa@biosanorge.no
1 rødkål
1 eple
1 rødbete
1 ss uraffinert salt
1 ss karve
0,5 dl Ferment Urter
Begynn med å plukke av de ytterste bladene på kålhodet og legg de til side. De skal brukes til lodd i fermenteringskrukka. Rasp eller finsnitt kålen, og ha den over i en stor bolle. Dryss over salt (her kan du godt la den stå i minst 30 min, og la saltet begynne å gjøre jobben for deg) og begynn å massere/kna kålen til den blir myk og slipper væske. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen Nå skal alt trykkes godt ned i et glass som egner seg til fermentering , ta vare på væsken, den skal være med i glasset. Bladene som du tok vare på i begynnelsen skal nå legges som et lokk over grønnsakene. Vær nøye med at ingenting er over væsken. Hell på ekstra saltlake om det er for lite væske av kål og frukt. Når du setter krukken til fermentering er det veldig viktig at du ikke setter gummiringen på glasset, dette er fordi fermenteringen trenger å puste litt. Sett glasset på et fat som klarer å ta imot sprut. De første dagene, under stormgjæringen vil det boble og leve litt i glasset, det er veldig bra. La krukken stå og fermentere i 5-10 dager. Fjern de øverste kålbladene, sett gummiring på glasset og sett det i kjøleskapet. Nå kan du nyte gode bakterier for tarmen, pluss antioksidanter fra grønnsaker, frukt & krydder i fermenteringen.
(Saltlake: 1 liter vann, 2 ss salt – kok opp og avkjøl)
Oppskrift: May Tonje Nielsen Våga.
4 ss kaldpresset olivenolje
1 ss vann
¼ ts fransk sennep(dijon)
Litt hvitløk etter smak
Salt/pepper
Ev. Litt sukker
Presset sitronsaft, noen dråper
Ca 1 barneskje Ferment
1 hel hodekål
1 mango, hakket
En tommelstor bit frisk ingefær
1ts chili (tørket)
1 ts gurkemeie
1 ss uraffinert salt
4 ss Ferment
Begynn med å plukke av de ytterste bladene på kålhodet og legg de til side. De skal brukes til lodd i fermenteringskrukka. Rasp eller finsnitt kålen, og ha den over i en stor bolle. Dryss over salt (her kan du godt la den stå i minst 30 min, og la saltet begynne å gjøre jobben for deg) og begynn å massere/kna kålen til den blir myk og slipper væske. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Nå skal alt trykkes godt ned i en glass som egner seg til fermentering, ta vare på væsken, den skal være med i glasset. Bladene som du tok vare på i begynnelsen skal nå legges som et lokk over grønnsakene. Vær nøye med at ingenting er over væsken. Hell på ekstra saltlake om det er for lite væske av kål og frukt. Når du setter krukken til fermentering er det veldig viktig at du ikke setter gummiringen på glasset, dette er fordi fermenteringen trenger å puste litt. Sett glasset på et fat som klarer å ta imot sprut. De første dagene, under stormgjæringen vil det boble og leve litt i glasset, det er veldig bra. La krukken stå og fermentere i 5-10 dager. Fjern de øverste kålbladene, sett gummiring på glasset og sett det i kjøleskapet. Nå kan du nyte gode bakterier for tarmen, pluss antioksidanter fra grønnsaker, frukt & krydder i fermenteringen.
(Saltlake: 1 liter vann, 2 ss salt – kok opp og avkjøl).
Oppskrift: May Tonje Nielsen Våga.
2 dl Avkjølt lakris og mynte te, f.eks Pukka lakris og mynte
1/2 dl Ferment Blåbær. Aronia, Soplbær
1 dl vann
Bland alle ingrediensene og nyt noe som smaker friskt og leskende.
Oppskrift: Sara Chacko.